Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Nadal i Reis sense cues, a Teià

Imprimir correu electrònic

campanya NadalL’Ajuntament de Teià ha confegit un programa d’activitats lúdiques i culturals a l’entorn de les festes de Nadal que es complementen amb diverses actuacions comercials impulsades per la Regidoria de Promoció Econòmica.

La programació s’estructura a l’entorn de dues dates: el Mercat de Nadal, que se celebrarà a la pista de l’Agrupació Esportiva Teià el cap de setmana del 16 i 17 de desembre, i la Cavalcada de Reis, que tindrà lloc el 5 de gener.

Mercat i Nit de Nadal

A Teià, el cicle nadalenc començarà el dia 12 a les 17.30h amb l’espectacle de llums i ombres El coet invisible, contes per volar, de Sherezade Bardají, a la Biblioteca.

Dissabte 16 de desembre a les 11h obrirà les portes el Mercat de Nadal, amb una vintena de parades d’artesania i articles de regal. A les 11.30h tindrà lloc un taller de cuina de reaprofitament, a càrrec de Maresme Circular. A les 12.30h, els Corresponsals del Casal de Joves organitzaran un vermut musical amb la Jinx Jazz Band. Per la tarda, els mateixos nois i noies acompanyaran els més menuts a cagar el tió i serviran xocolatada desfeta. Òmnium Cultural hi farà un taller de caganers i a les 19h començarà el compte enrere del rellotge que marcarà l’arribada dels Reis d’Orient. A la mateixa hora, a La Unió, s’inaugurarà el pessebre monumental d’enguany.

L’endemà diumenge, el Mercat de Nadal serà obert fins a les 14h. A les 11h, l’alumnat de l’Escola de Música Cadença oferirà un recital a l’aire lliure i a les 12h els Corresponsals del Casal repetiran el vermut musical. L’oferta de concerts es clourà a les 18h amb El cant de la Sibil·la a l’església parroquial, una tradició sacra que ha estat recuperada per l’associació UNESCO del Masnou.

Durant el cap de setmana, el teatre de La Palma serà escenari d’un espectacle de quatre històries curtes interpretades i dirigides per gent de la casa: Francesc Elias, Jordi Almirall, Marc Panal i Josep Botey (dissabte a les 20h i diumenge a les 18.30h).

A més, tots dos dies, l’expositor de l’Ajuntament al Mercat de Nadal serà el punt de trobada de diversos tallers familiars realitzats per les entitats del poble per recollir donatius per a la Marató de TV3.

Les activitats al voltant de la Nit de Nadal finalitzaran amb el sorteig públic de les paneres del Mercat Municipal (dissabte, dia 23, a les 12h) i el quinto de l’Itaca: una variant del bingo que l’Esplai posarà en marxa a La Unió (dimarts, dia 26 a les 19h).

Nit de Reis

El segon bloc d’activitats s’iniciarà el dia 28 de desembre a les 18h amb la representació de l’espectacle familiar Contes de gel, de Teia Moner, al teatre de La Palma. 

El dia 2 de gener, els carters reials recolliran les cartes amb els desitjos dels nens i nenes, de 17.30 a 19.30h, a La Unió. Els dies 3 i 4, els carters es traslladaran al Casal de Joves, on quedarà instal·lada la fàbrica de joguines. També s'hi farà el tradicional taller de fanalets. La fàbrica es podrà visitar de 17.30 a 20h, previ pagament de 2,5 euros per infant. El dia 3, Òmnium Cultural explicarà el conte de la sopa de pedres i en cuinarà una olla perquè tothom la pugui tastar. L'endemà es repartirà xocolata amb melindros.

El dia 4, a partir de les 18h, es podran veure a la muntanya els llums de la comitiva reial acostant-se al poble. I el 5 de gener a les 18h, Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar faran la seva entrada triomfal per Vallbellida amb les seves flamants carrosses per fer realitat la nit més màgica de l’any.

L’acte de lliurament dels premis del concurs de fotografia del pessebre de La Unió posarà fi, el dia 14 a les 13h, al programa de Nadal i Reis.

Suport al comerç

La Regidoria de Promoció Econòmica ha editat un fulletó amb l’agenda d’actes de desembre i gener amb una guia comercial on apareixen els establiments locals, agrupats per sectors: restauració (Ca la Rosi, Dit i Fet, Gran Cafè La Palma, Granja-Bar Teià, La Bona Estrella, La Teianenca, Restaurant Cambray, Restaurant Can Gassó, Restaurant El Nou Antigó, Restaurant La Pizzeta, Restaurant Mas Padellàs i Restaurant Vila Taliano); rostisseria (Mr. Llop); alimentació (Carnisseria J. Mònico, Condis, La Catalana 2 i Queviures Marcual); el Mercat Municipal (Aviram i carnisseria Núria, Fruites i verdures Irene Ribas, Fruites i verdures Lina Ruano i Peixateria El Pescador); forns i pastisseries (Forn de llenya Mateu, Forn Nou Jaume Novell i Pastisseria Biel); oftalmologia (Òptica Teià); salut i benestar (Centre Veterinari Teià, Clínica Barudent, El Racó de la Calma i Farmàcia Teià); perruqueria i estètica (centre d’estètica i salut Natural, Perruqueria Dolors Badia, Perruqueria Elisabeth Creus i Perruqueria Montse Anaya); articles regal (Merceria Olivé); floristeria (Ambient i El món de les flors); ferreteria (Ferreteria Teià); esports (Teià Bike) i loteria.

L’objectiu és estimular les compres de proximitat partint de la idea que el comerç local és divers i reverteix econòmicament i socialment en el municipi. “Tot aquí a tocar. Sense cues”, destaca la publicació.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat